Notweg 32 ● 1068 LL Amsterdam

Schoolity dialogenbijeenkomst: Gevoelige discussies in de klas!

Dinsdagavond 28 maart organiseert Schoolity (samen met UpCycle) een dialoogbijeenkomst met als onderwerp: ‘gevoelige discussies in de klas’.

‘Een op de negen leraren vermijdt gevoelige onderwerpen!’, zo luidde de NOS kop van woensdag 1 februari. Veel docenten zouden ‘onderwerpen als terrorisme, homoseksualiteit, het slavernijverleden en de politieke situatie in Turkije en Rusland’ steeds vaker uit de weg gaan omdat deze vaak zorgen voor verhitte discussies tussen leerlingen en docenten, of tussen leerlingen onderling. Docenten die gevoelige onderwerpen niet meer behandelen wijzen vooral op de toegenomen tegenstelling die wordt ervaren tussen westerse en nietwesterse normen en waarden’, aldus de NOS. Een serieuze noodkreet waar we wat aan moeten doen! Daarom organiseert Schoolity op dinsdag 28 maart 2017 een dialoogavond waarbij docenten, jongerenwerkers en studenten hierover met elkaar in gesprek gaan.

Deelname is gratis. Wegens een beperkt aantal plekken gelieve vooraf aanmelden via https://goo.gl/CCZAZE.

We staan stil bij vragen als:
– Zou je als docent sommige gespreksonderwerpen moeten mijden om discussies uit de weg te gaan? – Is het eigenlijk wel ‘erg’ dat sommige discussies hoog kunnen oplopen?
– Wat zijn mogelijke oorzaken van spanningen tijdens dialogen?
– Zouden docenten het uit de hand lopen van verhitte discussies kunnen voorkomen middels de juiste ‘tools’? Zo ja, welke?
– Welke andere partijen (ouders, jongerenwerkers, etc.) zouden kunnen bijdragen aan het goed verlopen van discussies in de klas?

Over Schoolity

Schoolity heeft als doel om de samenwerking tussen scholen en hun omgeving te bevorderen. Dit ten dienste van de ontwikkeling en de schoolcarrière van het kind. Ga naar www.schoolity.nl (en volg ons op Facebook!) om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op dit gebied!

Deelname is gratis. Wegens een beperkt aantal plekken gelieve vooraf aanmelden via https://goo.gl/CCZAZE.

 

   

Related Posts